Technische mogelijkheden in mijn stageschool

 

Om informatie te verzamelen rond het totaalpakket van ICT op de basisschool Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdescollege heb ik mijn mentor bevraagd. Daarnaast ben ik een kijkje gaan nemen.

Als we de visie van de school bekijken, merkt u dat ze ICT proberen te integreren in de lessen. Zowel voor de leerlingen als leerkrachten. De leerkrachten delen hun agenda met hun collega's via Googledrive, werken op verschillende manieren met het digibord (bordboeken, Gynzy), communiceren via de schoolmail ... Ook de leerlingen krijgen de kans om één keer per maand te werken met de computers in de computerklas en mogen geregeld met het digibord tijdens de les aan de slag. De school organiseert ook tien typlessen per jaar om de leerlingen blind te leren typen op de computer. Bovendien beschikt de school over een eigen website waar er educatieve links voor de leerlingen te vinden zijn.

Vervolgens zijn er geen vakleerkrachten voor het vak ICT op de school tewerkgesteld. De klasleerkracht geeft ICT-les aan de leerlingen. Ze bezitten hiervoor voldoende basiskennis om technische vaardigheden over te dragen aan de leerlingen. 

 

 

 

Beschikbare software en hardware op school:

Het computerlokaal

  • 12 computers met internetverbinding 

  • software: office 356 (Word/Excel/Powerpoint/Outlook/Acces/OneNote/Lync/Publisher/Infopath)

De klassen

  • een digitaal schoolbord

  • software: Gynzy, Googledrive, bordboeken (VAN IN)

Maak een Gratis Website met JouwWeb